Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου - Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
email: prolipsiworkers@gmail.com

 15/06/2016


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το υπουργείο Υγείας, με την 2280/10.06.2016 επιστολή του γραφείου υπουργού, καλεί τους φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, να ορίσουν εκπροσώπους σε ομάδα εργασίας σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των Κέντρων Πρόληψης.

Η πάλη της συλλογικότητάς μας για ριζική αλλαγή στην πρόληψη των εξαρτήσεων, έχοντας διανύσει μεγάλες και κακοτράχαλες αποστάσεις, αρχίζει να αποφέρει απτά αποτελέσματα. Ο υπουργός Υγείας τήρησε τη σχετική δέσμευσή του, δίνοντας τη δυνατότητα για την ανάπτυξη ενός σοβαρού διαλόγου, πλέον, επί συγκεκριμένων προτάσεων και όχι εύκολων και αόριστων «απόψεων».

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου, αυτόνομου φορέα των Κέντρων Πρόληψης, που θα νοιάζεται για την πρόληψη στην κοινότητα, θα φροντίζει αποκλειστικά για αυτή και τα ευρύτατα τοπικά δίκτυά της πανελλαδικά, συνεργαζόμενος ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους φορείς αντιμετώπισης της εξάρτησης: προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και με την ουσιαστική συμμετοχή τους.

Τα επιχειρήματα της πρότασής μας καθώς και συγκριτικά στοιχεία του έργου των Κέντρων Πρόληψης κατά την τελευταία πενταετία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) και την επέτειο 20 χρόνων προσφοράς των λειτουργών πρόληψης στην κοινότητα, θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσουμε την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, ώρα 12 μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Κότσικα 4 – ύψος Πατησίων πλησίον ΟΤΕ).  

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: