Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου: Για τη διεθνή επιτυχία του ΚΕΘΕΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
06/03/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη διεθνή επιτυχία του ΚΕΘΕΑ

Θα θέλαμε να δώσουμε τα εγκάρδια συγχαρητήριά μας στους συναδέλφους του ΚΕΘΕΑ, για τη διεθνή αναγνώριση του Προγράμματος «Προμηθέας» στις φυλακές Διαβατών ως πρότυπο μοντέλο προσφοράς.

Η αναγνώριση από πλευράς ΟΗΕ, αποτύπωμα της δουλειάς και του οράματος που κρατούν ζωντανό οι συνάδελφοι του ΚΕΘΕΑ, αποτελεί τιμή και έμπνευση για όλους τους εργαζομένους στις δομές αντιμετώπισης της εξάρτησης που προσφέρουμε στον άνθρωπο και την κοινότητα.

Μας δίνει δύναμη, γιατί κατορθώθηκε χάρη στην πίστη των συναδέλφων του ΚΕΘΕΑ στην ιδιαίτερη ιστορική κουλτούρα με επίκεντρο τις «στεγνές» θεραπευτικές  κοινότητες, την οποία υπηρετούν και αναπτύσσουν.  

Γιατί κατορθώθηκε, τελικά, χάρη στην προάσπιση της ελευθερίας των συναδέλφων να υπηρετούν μια πρόταση διαφορετική από την κυρίαρχη και στον υψηλό βαθμό δέσμευσης και ευθύνης που απορρέει από αυτή. 

Ανεβάζοντας τον πήχυ ποιότητας και απαιτήσεων της δουλειάς στην κοινότητα, μας δίνει σε καιρούς κρίσιμους ελπίδα ότι οι εργαζόμενοι στις δομές αντιμετώπισης της εξάρτησης μπορούμε να συμβάλουμε στην επιβίωση και ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας, του ανθρώπου, πάνω στην πλατιά βάση της διαφορετικότητας και της πολυφωνίας.  

Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!


Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: